Aktiviteter

Lugnet, skogen och tystnaden i all ära. Du kanske lätt blir rastlös och vill att det ska hända något? Låt Annette lära dig dansa linedance, plocka fram ett sällskapsspel eller ta ner något av instrumenten som hänger på väggen i salongen. Är du ute efter mer action än så finns det massor att se, göra och uppleva i området. Håll i dig!

Vraksafari i Kållandsö skärgård, unika matupplevelser, epokresa på ”det blommande berget” Kinnekulle, historisk rundtur genom Lidköping, blöta utställningar på Vänermuséet och en designpromenad som startar på Rörstrand museum är bara lite av allt du kan se och uppleva här.

I appen hittar du inspiration, tips, kartor och evenemang.

Gillar du golf? Två minuters gångväg frän Bäverli Hills ligger Filsbäcks Golf & Sport Pay´n play, en rolig och karaktärsfull 12-hålsbana med kullar och dammar som är öppen för alla (grönt kort behövs inte).

Det tar bara tio minuter att gå till populära Filsbäcksbadet. Här finns en långgrund strand med en fantastisk vy över Kinneviken och Kinnekulle. Badet ligger vid Filsbäcks camping och på området finns även kiosk/butik, servering, bangolf, lekplats och toaletter.

Östra Sannorna är ett stort och förhållandevis orört naturområde som bjuder in till friluftsliv. Här finns ett rikt natur-, fågel- och djurliv. Badsugen? Här hittar du även härliga Sandbäcksbadet med långgrund sandstrand

Kinnekulle utnämndes nyligen till ett av landets vackraste platser. Här finns många sällsynta växter, bland annat den vackra och goda ramslöken samt flera olika orkidéer. ”Det blommande berget” erbjuder både natur, kultur, historia och aktiviteter. De flesta som har varit här väljer att komma tillbaka!

På en klippa invid Vänern reser sig Läckö Slott. Likt ett stort vitt sagoslott lockar det med barockprakt, en sinnlig trädgård, glänsande skatter och anrika medeltidsvalv. Hit strömmar besökare från hela världen; stora som små, friluftsmänniskor och musikälskare, historiskt hungriga eller bara avslappnat semesterlediga.

Hamnen är en av Europas största. Sommartid är det full fart i hamnen och många turister som hälsar på. Här hittar du hantverk, delikatesser och nyrökt fisk. Äta och dricka gott kan du göra hos förstklassiga restauranger och caféer. Läs mer.

Missa inte att vandra längs den supersmala udden Hindens rev. Stigen ringlar sig fram mellan rötter och stenar, för att slutligen försvinna bland klippor och vatten vid Hindekraket. Även fiske och fågelskådning är populärt här under sommartid och på vintern kan du åka långfärdsskridskor. Läs mer >>

Här finns natur, kultur, historia, rikt fågelliv och mycket mer. Området runt Hornborgasjön är en skattkista fullproppad med upplevelser. Att se tranorna dansa på våren är en riktig höjdare men området är väl värt att besöka året om.

Kängor på och karta i handen! Oavsett om du vill vandra långt eller kort, genom svår eller lätt terräng så finns det flera alternativ att välja på. Kommer du ensam, vill vandra på tu man hand med någon eller är det kanske ett äventyr för hela familjen som väntar? Inspireras av vandringsbroschyren för de olika lederna i Destination Läckö-Kinnekulle. Den populära Biosfärleden som går från Läckö Slott till Mariestad går förbi på andra sidan vägen från Bäverli Hills, passa på att övernatta hos oss.

Upplev Läckö-Kinnekullebygden på två hjul nära naturen. Glid fram på fina landsvägar förbi hällristningar, medeltida kyrkor, stenbrott och blomsterängar. Mer fart? Susa fram i skogen! Här finns flera MTB-leder  i olika distanser och varierande svårighetsgrad. Den nationella cykelleden Vänerleden går precis förbi Bäverli Hills, så du behöver inte cykla en lång omväg för att övernatta under din cykeltur runt Vänern.
Hos Bäverlihills kan du förvara, tvätta och rengöra din cykel. Det finns självklart också möjlighet att ladda din cykel om du har elcykel. Läs mer >>

Paddla centralt i Lidan och vidare mot Flian, ge dig ut i vackra Ekens skärgård eller varför inte testa det spännande paddlingsäventyret Vraksafari”? Om du inte har egen kanot eller kajak så finns det många ställen som hyr ut. Läs mer >>

Res i geologins fotspår, besök pampiga kyrkor, lär känna grottmänniskan Lasse i berget, utforska gamla hällristningar och besök slott och herresäten. Här slår historiens vingslag hårt. Du kan vandra i Olof Skötkonungs spår – bara en sådan sak!

Det här är en destination som sjuder av kreativitet. Arvet efter porslinstillverkningen på Rörstrand lever kvar. Här verkar konsthantverkare och formgivare i sina ateljéer och såväl konstnärer som designers från trakten har slagit igenom internationellt. Här finns även det vackra barockslottet Läckö som rymmer opera, utställningar och dramatiserade visningar.

Spännande sevärdheter, roliga aktiviteter, intressanta besöksmål, konserter för alla musiksmaker, teater som berör och utställningar av alla de slag. Här har vi samlat populära upplevelser och guldkorn för dig som är sugen att hitta på något. Läs mer >>

Mat för alla smaker, restauranger med utsikter som du får dåndimpen av, lokala och färska råvaror, fika för finsmakare, passionerade krögare samt många mysiga miljöer. Det här är en destination för unika matupplevelser och kräsna gommar!